Vloggen op school

De tijd van bloggen is steeds meer achterhaald. Steeds meer mensen kiezen voor een pakkende video in plaats van een stuk tekst. Het lijkt eenvoudig, in een paar minuten een grappige, persoonlijke of opvallende vlog maken. Maar is dat ook zo? Een goede vlog kan alsnog een grote uitdaging zijn. Daar helpen we jou en je klas graag bij.

Kies zelf het onderwerp
Word je de nieuwe Nikkie Tutorials, Kwebbelkop, Enzo Knol of Dylan Haegens? Of ga je aan de slag als familievlogger, zoals de Bellinga’s en Koetlife? Wellicht een wekelijks klassenitem op de schoolwebsite? Wij gaan jou en je klasgenoten helpen!

Inhoudelijk kan de workshop vloggen gaan over actuele onderwerpen op school, de meest rare opdrachten tijdens een challenge of wellicht een leuke tutorial. In alle gevallen zetten we jouw gekozen thema goed in de spotlights tijdens deze professionele vlog workshop. Je gaat onder begeleiding van een ervaren filmmaker op een passend tempo aan de slag met het maken van je eigen vlog.

Wat ga je doen
Deel één van de workshop bestaat uit kindvriendelijke achtergrondinformatie, inspirerende voorbeelden en praktische tips & tricks. We staan stil bij de manier van presenteren. Hoe breng je soepel en vlot je boodschap over? Welke cameratechnieken kun je het beste gebruiken? Hoe werkt de montage? Kortom: we leren je alle ins-and-outs rondom het vloggen met je smartphone of vlogcamera. De workshop is inclusief het gebruik van diverse hulpmiddelen. Denk aan statieven, microfoons, belichting en selfiesticks. Na onze introductie mag je in alle rust oefenen met je smartphone of vlogcamera, diverse filminstellingen en de hulpmiddelen die wij meebrengen.

Na een stuk theorie en oefenen ga je in deel twee van de workshop resultaatgericht aan de slag met de klas. We beginnen met praktische opdrachten, zoals jezelf zelfverzekerd voorstellen voor de camera. Zodra dat goed lukt schiet je je eerste inhoudelijke item. We gaan je verhaal op een korte en krachtige manier overbrengen aan de kijkers. Aan het einde bedank je de kijkers en sluit je de vlog af. Dan ben je klaar voor de montage!

Montage van je vlog
Als optionele uitbreiding kan de workshop bestaan uit een derde deel, namelijk een montagedeel. Al je beeldmateriaal ga je bewerken naar een gedurfde en originele vlog.