Videoclip maken

Hoe tof zou het zijn om een dag in de huid van je favoriete artiest te kruipen. Tijdens onze workshop ga je je eigen videoclip produceren samen met je klasgenoten. De workshop zorgt voor veel hilarische momenten, onverwachte acties en gezellige samenwerking. Laat je creativiteit en muzikaliteit de vrije loop en beleef een geweldige dag.

Schitter als een ster in je eigen videoclip
Muziekvideo’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Je ziet ze overal op YouTube en op televisie. Ook jij kan ook leren hoe je een spetterende videoclip kunt maken! Binnen een korte tijd maak je met je vrienden en vriendinnen een unieke videoclip waar artiesten vaak maanden over doen. Je gaat veel samenwerken en improviseren onder begeleiding van een ervaren regisseur en/of cameraman. Kinderen die echt niet voor de camera willen staan, mogen achter de schermen meehelpen met de filmploeg.

Supergezellig feestje
Een videoclip maken is een superleuke activiteit en zorgt voor veel gezelligheid, creativiteit, saamhorigheid en natuurlijk heel veel plezier. Het ideale kinderfeestje waaraan iedereen kan deelnemen. Je kan lekker gek doen, verkleden, dansen en zingen op zelfgekozen muziek. Wij hebben meerdere ervaren begeleiders – met onderwijservaring – en zorgen dat het altijd een kindvriendelijke workshop is.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je begint met het maken van een script, het instuderen van de tekst, het verzamelen van de outfits en tot slot het opvoeren van de acts. Alle kinderen komen in kleine groepjes of wellicht zelfs individueel voor de camera en playbacken het nummer. Zingen mag natuurlijk ook, maar is niet verplicht. Tijdens de workshop zijn er genoeg props en verkleedspullen aanwezig om te shinen als een popster.

Afronding van je videoclip
Zodra het filmen klaar is, gaat ons team zich buigen over de montage. Doorgaans krijg je na een weekje de videoclip digitaal aangeleverd. Zo heb je een originele en tastbare herinnering aan het feestje vol film- en muziekplezier!

Geschikte videoclip locaties
Over het algemeen vinden de opnames plaats op een locatie met veel daglicht. Parken en industrieterreinen zijn geweldige locaties voor een videoclip, maar ook je schoolplein kan gewoon de locatie zijn. Daar kun je vaak veel verschillende scènes in bedenken. Indien de videoclip binnen plaatsvindt, dan is een ruimte met veel natuurlijk licht erg belangrijk! Bijvoorbeeld bij jullie in de woonkamer.