Reporters in de school

Altijd al je eigen journaal willen maken met je klas? Kruip dan in de rol van regisseur, presentator, cameraman of interviewer en vorm je eigen productieteam. Samen maak je een eigen reportage, onder begeleiding van een ervaren filmmaker. Samenwerking, creativiteit, omgaan met veel dynamiek en presteren onder een beetje tijdsdruk zijn belangrijke elementen tijdens deze humoristische workshop.

Start je eigen productieteam
Tijdens de start van de workshop maak je deel uit van een redactievergadering. Hierin wordt besproken welke nieuwsonderwerpen er beschikbaar zijn en maak je met elkaar een plan van aanpak. Ook worden de diverse rollen verdeeld en ontstaat er een productieteam. Denk aan rollen als regisseur, presentator, cameraman, geluidsman, interviewer of geïnterviewde. Voor iedereen is er altijd een passende rol mogelijk voor en/of achter de camera. Voor de variatie kunnen de rollen ook worden gecombineerd of afgewisseld. Dit is deels afhankelijk van de groepsgrootte.

Professionele begeleiding
Het complete proces wordt intensief begeleid door een ervaren filmmaker. De begeleider zal je uitleg geven over de diverse filmtechnieken, tips over het opnemen van geluid, de belichting van de shots en het maken van een pakkend script. Dit laatste schrijf je ook helemaal zelf. Inhoudelijk kan het script gaan over actuele onderwerpen bij jou op school, maar ook nepnieuws is mogelijk.

Grote en combinatiegroepen zijn welkom
Afhankelijk van de groepsomvang kunnen er ook meerdere productieteams worden samengesteld. Elk team krijgt de beschikking over kindvriendelijke apparatuur en een eigen item om een reportage over te maken. De deelnemers doen in principe alles zelf. Zowel de inhoudelijke zaken als het filmen, presenteren etc. Dat maakt het een perfecte workshop met een flinke lading humor en samenwerking met de kinderen.

Uitdagende workshop
De creativiteit wordt flink op de proef gesteld. Je mag namelijk met elkaar de inhoud van de nieuwsonderwerpen bedenken, of onder begeleiding van juf/meester. Lukt het je met jouw team om binnen een korte tijd een televisiewaardig item te schieten? Ga met ons de uitdaging aan en laat je verwonderen door ieders inzet en creativiteit. Je hebt gegarandeerd een schitterend eindresultaat.

Uitbreiding: green screen
Op verzoek kunnen wij ook een green screen studio opzetten. Deze techniek wordt veel gebruikt in televisieland en kan worden verwerkt in jouw journaal. Denk bijvoorbeeld aan de weerman/-vrouw die op de achtergrond diverse beelden toont van het Nederlandse weer. Of bijvoorbeeld een verslaggever die in New York een item draait.