Podcast maken

Elk radiostation heeft tegenwoordig wel een podcast, Spotify staat er vol mee en steeds meer mensen zetten een eigen podcast online. Het on demand luisteren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Daarnaast wordt het eenvoudiger om een podcast te maken en steeds toegankelijker om die te beluisteren. Maar hoe maak je een goede podcast? Wat moet je ervoor doen? Wat heb je nodig aan apparatuur? En hoe zorg je dat de podcast online komt? Daar gaan wij je mee helpen!

Wat ga je doen
Allereerst starten we met een stukje theorie en praktische achtergrondinformatie. Wat voor podcasts kun je online allemaal terugvinden? Hoe verhouden die zich met elkaar? Wat zijn de verschillen? Hoe neem je een podcast op? We leren je hoe je een verhaal op een interessante en originele manier kan overbrengen, met enkel jouw stemgeluid en ondersteunende achtergrondmuziek.

Resultaatgericht aan de slag
Nadat de kinderen rustig aan bekend is gemaakt met het fenomeen podcasting is het tijd voor actie! Met elkaar of in kleinere groepjes ga je aan de slag met je eigen podcast. Je bedenkt een intro, selecteert een aantal onderwerpen en kiest bijpassende achtergrondmuziek. Is dat allemaal op de rit, dan start je met opnemen en natuurlijk volgt de montage. Aan het eind van de workshop krijg je de opgenomen podcast als mp3 aangeleverd. Leuk om terug te luisteren met de klas en tevens een tastbaar eindresultaat om thuis te laten horen.