Eindfilm

De musical gaat door!

Maar wel in een modern jasje.

Maak het laatste schooljaar van groep acht onvergetelijk door een spetterende eindfilm te maken. Met een afscheidsavond waar iedereen rustig achterover kan leunen en kan genieten van een speelfilm die door de hele klas is gemaakt. Een geweldig eindresultaat die alle kinderen na afloop ook nog eens digitaal ontvangen. Leuk om te bewaren voor later! 

Alle leerlingen verdienen een mooie afsluiting van hun basisschooltijd. Jullie groep 8 musical/afscheidsmusical kunnen wij geheel vernieuwen. Namelijk met een eindfilm, onze montageservice indien jullie de eindfilm zelf gaan filmen en onze filmdiensten voor traditionele musicals. Allemaal een leuk alternatief voor de musical. Hebben jullie geen tijd meer voor een volledige musical? Dan is onze eindfilm de beste oplossing.

Kortom: een geweldig eindresultaat die alle leerlingen na afloop ook nog eens digitaal ontvangen. Een prachtige en tastbare herinnering aan de tijd op de basisschool.

Minder stress...

Minder voorbereidingen...

Een eindfilm is eigenlijk een moderne variant van de traditionele eindmusical. Met een aantal bijkomende voordelen. Het maken van een eindfilm kost de leerkracht én de klas minder voorbereidingstijd in vergelijking met een eindmusical.

Alle leerlingen kunnen meedoen met de eindfilm, zowel voor als achter de schermen. Ook voor de verlegen leerling is er genoeg aandacht en zullen er tal van mogelijkheden zijn. De takes kunnen altijd opnieuw geschoten worden (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken. Hier is de filmmaker dan ook op ingespeeld en zal dit voorafgaand met de leerkracht doorspreken. Zo zorgen wij dat het voor elke leerling een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Ook zorgt het voor minder stress en drukte bij de kinderen, waardoor ze op hun afscheidsavond volop kunnen genieten en alles meekrijgen wat er die avond gebeurt. Zodoende kunnen ze echt genieten van hun avond. Het is daarnaast niet om nodig uitgebreid te oefenen, wat ook weer een groot voordeel oplevert voor de laatste weken van het schooljaar.

Maak een eindfilm

Met jaren van ervaring, een kindvriendelijke én didactische aanpak, maatwerk pakketten en enthousiaste begeleiding, onderscheiden wij ons van diverse andere partijen. Wij willen alle scholen zo veel mogelijk maatwerk bieden én goed voorbereid van start laten gaan. Om die reden hebben wij een kick-off met de leerkracht van groep 8, plus diverse online lessen met meerdere instructievideo’s. De kick-off plannen wij al een aantal weken voorafgaand aan de opnames in.

Vraagje?

  De hele klas betrokken

  Onder begeleiding van een ervaring filmmaker gaat de hele klas voor- en achter de camera aan de slag met het maken van een eigen speelfilm. Daarbij vinden wij persoonlijke aandacht erg belangrijk. Om die reden heeft ons ‘beste keus’ en ‘bomvol’ pakket een fysiek locatiebezoek en gesprek met de leerkracht inbegrepen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding en een top eindresultaat.

  Opnamedagen

  Afhankelijk van het gekozen pakket zijn wij één of twee dagen aanwezig voor de filmopnames. De opnames worden in overleg op school en in de omgeving van de school gemaakt. Tijdens de kick-off kan hier alvast over nagedacht worden met de klas aan de hand van het filmscript.

  Investering

  Je kunt kiezen uit drie pakketten. Indien je met meerdere klassen een eindfilm wilt maken kun je vrijblijvend contact opnemen over de mogelijkheden.

  VROEGBOEKKORTING:
  Reserveer voor 15 december 2020 en krijg € 50,- korting voor eindfilms in mei t/m juli 2021!

  voordeel

  € 950,- inclusief btw

  3/5

  beste keus

  € 1075,- inclusief btw

  4/5

  bomvol

  € 1525,- inclusief btw

  5/5

  Vraag en antwoord

  Er is keuze uit 8 verschillende scripts. Neem contact op voor een actueel overzicht.

  De voorbereidingen verschillen per klas en filmscript. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de tijd die jullie beschikbaar hebben de weken voorafgaand aan de filmopnames. Dit is minimaal nodig qua voorbereiding:

  • Script doornemen met de leerlingen;
  • Rollen verdelen;
  • Script globaal oefenen per rol;
  • Kleding en attributen uitzoeken en meenemen;
  • Locaties voor de opnames bedenken en waar nodig regelen.

  Daarnaast zijn er enkele optionele voorbereidingen die de eindfilm helemaal af zullen maken:

  • Mediawijze filmlessen organiseren;
  • Onze digitale lessen en instructievideo’s behandelen;
  • Het maken van een decor per scène;
  • Het kort oefenen van het script, zonder begeleiding vanuit ons.

  De lengte van de film is afhankelijk van het gekozen script. Gemiddeld duurt de eindfilm 30 tot 45 minuten.

  Wij hechten veel waarde aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen, tijdens én na de opnames. Bloopers zijn niet altijd voor iedereen geschikt en daarom ook niet standaard inbegrepen bij onze filmpakketten. Wat door de ene leerling als grappig wordt ervaren, kan voor een andere leerling juist averechts werken. Uiteraard kan een school op verzoek wel een bloopers complicatie bijbestellen, maar het belang van elke leerling staat voorop.

  Ja en nee. De leerlingen hoeven de teksten niet woord voor woord uit hun hoofd te leren. Wel is natuurlijk belangrijk dat ze de rode draad van het verhaal kennen. Het enigszins improviseren maakt de film losser en zorgt dat leerlingen meer vrijheid hebben in hun acteerwerk.

  Tijdens de filmdag is het niet nodig continu de hele klas aanwezig te hebben op de filmset. Wij maken voor de dag een draaischema. Op die manier weten de leerlingen precies wanneer bepaalde rollen nodig zijn. Dat neemt veel spanning weg tijdens het filmen. Op het moment dat er leerlingen zijn die geen rol hebben, dan kunnen zij bijvoorbeeld alvast:

  • de volgende scène klaarzetten;
  • het script doorlezen;
  • attributen verzamelen en klaarzetten;
  • omkleden voor hun rol;
  • de première-avond voorbereiden;
  • wat schoolwerk maken;
  • iets voor zichzelf doen.

  Ook voor alle verlegen leerlingen is er genoeg aandacht en zullen er tal van mogelijkheden zijn. De takes kunnen altijd opnieuw geschoten worden (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken. De filmmaker die op jullie school komt zal extra rekening houden met deze leerlingen.

  Speciaal voor onze eindfilms is er een aparte website ontworpen, namelijk EindfilmMaken.nl Daar kun je nog veel meer lezen over ons aanbod.
  Schuiven naar boven