Schoolwebsites

Een schoolwebsite is hét digitale visitekaartje van jouw school. Bij de Digital School helpen wij je graag op weg naar één centrale plek voor jullie leerlingen, ouders en medewerkers. Wens je een 10-minuten gesprekken planner? Een fotoboek? Social Media integratie? Klassenpagina’s? Het is allemaal mogelijk!

Wij bouwen sinds 2003 schoolwebsites, staan voor de klas en weten precies wat er speelt in onderwijsland. Naast het bouwen van schoolwebsites hechten wij ook veel waarde aan de didactische kant van een schoolwebsite. Mediawijsheid, het betrekken van de nieuwe media en de 21ste eeuwse vaardigheden zijn een aantal van onze speerpunten.

Toegesplits op de digitale generatie

Jullie leerlingen zijn constant online (pc, tablet en smartphone). Als school is het verstandig hier op in te spelen. Jullie leerlingen kunnen zelf ook onderdeel uitmaken van de website. Leuk, leerzaam en mediawijs! 

De meester of juf online

Leerkrachten en docenten kunnen leerlingen online lesmateriaal aanbieden, samenwerkingsopdrachten ontwerpen, nieuwsberichten plaatsen of toetsen afnemen. Er zijn een tal van mogelijkheden om de schoolwebsite zowel mediawijs, effectief en didactisch te benutten. 

Profileer de school op het web

Als bestuur wens je een goede positie op het web. Een actuele schoolwebsite, een inschrijfsysteem voor studiedagen, tevredenheidspeilingen en/of een eenvoudig roostersysteem. De Digital School kan dit realiseren. 

Het digitale visitekaartje

Een van de eerste dingen die nieuwe ouders doen is het zoeken naar scholen op internet. Een complete schoolwebsite is dan ook noodzakelijk. Daarnaast via de schoolwebsite efficiënt en effectief te communiceren. Wilt u een stapje verder? Wij helpen u graag op weg! 

Een schoolwebsite is hét digitale visitekaartje van jouw school.

Persoonlijke aanpak

Wij staan voor een persoonlijke aanpak. Ook nadat wij jullie schoolwebsite hebben ontworpen, komen wij graag nog geregeld bij jullie langs op school. Samen met het team maken wij een toekomstplan over de inzet van jullie schoolwebsite en geven trainingen aan alle medewerkers. Ook als de schoolwebsite soepeltjes draait, komen wij graag bij op de koffie. Wij hebben genoeg ideeën hoe de schoolwebsite mediawijs ingezet kan worden. Daar hebben jullie altijd profijt van.

Didactisch en dynamisch

Wij hechten veel waarde aan de didactische inzet van jullie schoolwebsite. Wij zien graag een dynamische schoolwebsite waar veel gebeurt. Waar ouders worden betrokken en waar leerlingen educatief mee kunnen werken. Laat kinderen bijvoorbeeld zelf nieuwsberichten schrijven, toetsen maken, quizzen doen tijdens aardrijkskunde, samenwerken aan opdrachten of huiswerk raadplegen. Klinkt dit onmogelijk? Dat hoeft niet! Het kan allemaal eenvoudig via de schoolwebsite.

Communicatie

Wij zijn van mening dat de schoolwebsite uitermate geschikt is als communicatiemiddel. Actuele nieuwsitems, verslagen van leerlingen, werkjes, huiswerk en videofragmenten kunnen in onze schoolwebsites dan ook makkelijk worden toegevoegd. Door kinderen zelf stukjes te laten schrijven voor de schoolwebsite, geven jullie niet alleen een ‘kijkje in de klas’, maar komt ook toe aan de kerndoelen van ICT en taal plus de belangrijke aspecten van mediawijsheid.

Voor de 21ste eeuw

Speciaal voor jullie maken wij maatwerk lespakketten. Deze zijn te gebruiken om jullie schoolwebsite effectief, efficiënt en educatief in te zetten. Onze lespakketten komen toe aan de inzet van nieuwe media, mediawijsheid en de 21ste eeuwse vaardigheden.

Met het team

De schoolwebsite dragen alle medewerkers met elkaar. Jong en oud. Meer of minder ICT-vaardig. Graag komen wij geregeld langs, om samen jullie team te bespreken wat zij van de schoolwebsite verwachten en hoe wij hen adequaat kunnen begeleiden bij het onderhouden van de schoolwebsite.

Overal bereikbaar

Een schoolwebsite moet naar onze mening overal bereikbaar zijn. Zelfs tijdens de les! Wij maken dan ook standaard schoolwebsites die geschikt zijn voor pc, tablet en smartphone! Op deze manier kunnen alle leerlingen op vakantie zien of er lessen uitvallen. Thuis vanaf de bank het huiswerk controleren op de iPad. In de klas interactieve quizzen afnemen vanaf hun smartphone.

Visie van de Digital School
 • Persoonlijke aanpak 
  Wij staan voor een persoonlijke aanpak. Ook nadat wij jullie schoolwebsite hebben ontworpen.
 • Didactisch en dynamisch
  Wij hechten veel waarde aan de didactische inzet van de schoolwebsite.
 • Communicatie
  Wij zijn van mening dat jullie schoolwebsite uitermate geschikt is als interactief communicatiemiddel.
 • Met het team
  De schoolwebsite dragen alle medewerkers met elkaar. Jong en oud. Meer of minder ICT-vaardig.
 • Overal bereikbaar
  Een schoolwebsite moet overal bereikbaar zijn en vanaf elk apparaat. Zelfs tijdens de les!
Standaard inbegrepen

Onderstaande basisfunctionaliteiten zijn altijd inbegrepen.

Lay-out voor pc, tablet en smartphone

Steeds meer ouders en leerlingen maken gebruik van verschillende mobiele apparaten. Jullie schoolwebsite zal dan ook steeds vaker bezocht worden vanaf een tablet of smartphone. Onze schoolwebsites zijn zo gemaakt dat ze voor al deze apparaten geschikt zijn. 

Verschillende contactformulieren

De meeste schoolwebsites hebben een contactformulier. Deze standaard functionaliteit kan ook gebruikt worden voor aanmeldingsformulieren voor nieuwe leerlingen/studenten, klassenpagina’s of inschrijvingen voor evenementen.

Nieuwssysteem

Het laatste schoolnieuws kan dankzij het nieuwssyteem direct gepubliceerd worden op de website. Dit kan eventueel gekoppeld worden aan jullie Social Media accounts, zodat het nieuws direct wordt verspreid via deze sociale kanalen.

Klassenpagina’s

In de klas gebeurt veel. Door klassenpagina’s te gebruiken kunt u specifieke informatie aanbieden aan de leerlingen/ouders. Uitstapjes, nieuwe leerstrategieën, verjaardagen of huiswerkopdrachten. Samen met het hele team kunt u de website onderhouden. Dit maakt jullie schoolwebsite een online visitekaartje waarbij de hele school participeert.

Beveiligde pagina’s

Veel scholen bieden documenten aan, aan een specifieke doelgroep (kinderen/ouders). Scholen worstelen soms met de vragen: kunnen alle foto’s van uitstapjes zomaar op het internet? Zijn alle nieuwsitems wel geschikt voor een breed publiek? Wat doen we met onze protocollen? Wij hebben de oplossing. Specifieke pagina’s kunnen afgeschermd worden met een gebruikersnaam en/of wachtwoord. 

Onbeperkt aantal pagina’s

U kunt eenvoudig pagina’s toevoegen, wijzigen en verwijderen bij de schoolwebsite. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatieve- en klassenpagina’s. Met óf zonder wachtwoord.

Basis fotoboeksysteem

Jullie school hoeft geen gebruik te maken van externe fotoboeksystemen (Picasa e.d.). Houdt de bezoekers op de schoolwebsite met een prachtige fotoboeksysteem. Hierdoor blijven de belangstellende actief op de schoolwebsite. 

Zoekfunctie

Snel en simpel op de schoolwebsite zoeken is geen enkel probleem met onze schoolwebsites. Door gebruik te maken van een intern zoeksysteem, hoeven de bezoekers de schoolwebsite niet te verlaten. 

Extra bouwstenen

Naast alle inbegrepen basisfunctionaliteiten is de schoolwebsite eenvoudig uit te breiden met extra bouwstenen. Een aantal voorbeelden.

Leerlingen
 • Studentportaal
 • Inschrijven voor vakken/colleges
 • BLOG voor leerling of klas
 • Cijferoverzicht
 • Huiswerkoverzicht
 • Quizzen
Ouders
 • Jaarkalender
 • Ouderportaal
 • 10-minutengesprekken planner
 • Cijfer- en huiswerkoverzicht
 • Nieuwsbriefsysteem
Medewerkers
 • Uitgebreide klassenpagina’s
 • Huiswerkopdrachten inplannen
 • Wiki-pagina’s onderhouden
 • Commissie portaal
Bestuur
 • Course management systeem
 • Rooster management systeem
 • Wiki systeem
 • Social Media integratie
 • SEO & marketing
 • Tevredenheidspeilingen leerling, ouder en medewerker