Inval leerkracht

Ik, meester Frank, werk als zzp leerkracht naast mijn andere bedrijfsactiviteiten. Tot september 2015 was ik groepsleerkracht en vakdocent ict & mediawijsheid binnen het basisonderwijs. Ook na 2015 ben ik werkzaam binnen het primair onderwijs gebleven, maar dan vanuit mijn bedrijf.

De afgelopen jaren heb ik, ter aanvulling op mijn pabo-diploma, enkele opleidingen gevolgd op het gebied van digital learning. Waaronder een post-hbo e-learning. 

Goed om te weten: bij lastminute inval -zonder vast lesprogramma- kan ik ook een aangepaste variant van een van de aangeboden workshops verzorgen.

Is er plots een collega ziek en is jullie vaste invalpool niet beschikbaar? Neem dan contact op voor een gediplomeerde 'zzp meester' die jullie uit de brand kan helpen.

WhatsApp direct 0229-311111 bij spoed.

Graag ondersteun ik scholen waar de nood hoog is. Afhankelijk van het soort invalwerk zie je hieronder de tarieven. Bij meerdere aaneengesloten dagen maken we een vaste prijsafspraak. Let wel op mijn werkgebied (zie FAQ).

€ 65,-

per uur

€ 250,-

per dagdeel

€ 450,-

per dag

FAQ

Mijn standplaats is in de kop van Noord-Holland. Het werkgebied voor invalwerk betreft tot circa 50 minuten reizen vanaf mijn standplaats. Dat wil zeggen: de provincie Noord-Holland t/m Amsterdam e.o., de provincie Flevoland (deels) en de provincie Friesland (deels).

In overleg kan ik uiteraard verder reizen. Dan wordt de reistijd als werkuren doorbelast.

Let op: agendatechnisch is het vanwege mijn andere werkzaamheden op dit moment niet mogelijk om weken vooruit te plannen voor invalwerk. Je kunt mij voornamelijk inzetten voor spoedgevallen. Bijvoorbeeld voor ziektevervanging, het overnemen van lessen midden op de dag of ondersteuning bij thema-/projectweken. 

Het geven van onderwijs is vrijgesteld van btw. Mijn getoonde tarieven zijn dan ook netto.

Als zelfstandig ondernemer verleen ik op verschillende scholen (en ook bij bedrijven) een dienst waar ik een factuur voor opstel. Jullie school heeft niet te maken met een persoon, maar met een bedrijf. De Wet Werk en Zekerheid is dan niet meer van toepassing.

Als zzp’er in het onderwijs moet ik wel rekening houden met een andere wet: Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Deze wet is in 2016 in het leven geroepen om te voorkomen dat de zzp’er een zogenaamde ‘schijnzelfstandige’ wordt.

Echter is dit niet voor mij van toepassing, omdat ik de scholen factureer (geen loon ontvang), niet langdurig in dienst ben en gebruik maak van een modelovereenkomst om de werkzaamheden te beschrijven.

Om schijnzelfstandigheid te voorkomen, wordt een modelovereenkomst gebruikt. Jullie school en ik (de zzp’er) ondertekenen deze modelovereenkomst. Deze overeenkomst is gebaseerd op die van de Belastingdienst en aangepast voor het basisonderwijs. Voorafgaand aan de inval werkzaamheden laat ik jullie deze modelovereenkomst ondertekenen.