(Corona) hulp in de klas!

Nederland is in de ban van het Corona virus. Ook het onderwijs merkt de impact nu de scholen gesloten zijn en het onderwijs op afstand doorgaat. Van onlinelessen tot gekopieerde opgavenboekjes: iedereen zoekt naar creatieve manieren om toch door te gaan met lesgeven.

Ervaring met afstandsonderwijs

De diensten van Digital School zijn al jaren gericht op mediagebruik binnen het onderwijs. Nu met de Coronacrisis bracht dat ons aan het denken, omdat al onze reguliere workshops en trainingen zijn afgelast. Ons team zit thuis en wil iets doen voor jullie. Kortom: hoe kunnen wij met ons team alle juffen, meesters, leerkrachten en docenten in Nederland ondersteunen in deze lastige tijd? Omdat het in onze optiek van groot belang is dat er geen kostbare onderwijstijd verloren gaat voor alle leerlingen.  

Wat kunnen wij aanbieden?

Het is heel anders om op afstand les te geven. Wij willen scholen daarbij helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden en wij denken graag met jullie mee. Bijvoorbeeld korte instructievideo’s. Dergelijke video’s maken wij regelmatig, zijn zeer snel te realiseren en laten wij aansluiten bij jullie lesmethode. Een goede oplossing voor het lesgeven op afstand. 

Ook is het mogelijk dat een van onze teamleden het complete schoolteam een training geeft over filmen, bijvoorbeeld met een iPad, zodat jullie het daarna volledig zelf kunnen oppakken. Daarnaast kunnen wij ook online leeromgeving bouwen, waarbij jullie afgeschermd alle video’s kunnen delen. Dit laatste is wel een kostbare optie, maar wellicht zijn er al mogelijkheden met jullie huidige schoolwebsite of ouderportaal waar wij in kunnen ondersteunen. Verder zijn er tal van andere mogelijkheden te verzinnen, waarmee wij jullie kunnen helpen. Maatwerk en een persoonlijke aanpak staat hierbij centraal.

Video lessen organiseren?

Video is een zeer effectief middel om in een korte tijd duidelijk en inzichtelijk informatie over te brengen aan de leerlingen. De combinatie van zien, lezen en horen zorgt ervoor dat de leerlingen de informatie goed tot zich kan nemen. Ook is het eenvoudig en snel te realiseren door bijvoorbeeld de gebruikelijke klassikale instructie te filmen. Zeer nuttig voor afstandsonderwijs

Maakt een van onze teamleden jullie video’s?  Dan is het in veel gevallen mogelijk om dezelfde dag alle filmbestanden volledig gemonteerd aangeleverd te krijgen. Jullie kunnen de lesstof dan binnen 24 uur aan alle leerlingen toesturen. Kom daarom vrijblijvend in contact om de mogelijkheden te bespreken. We helpen jullie graag uit de brand!

Wie zijn wij?

Met een achtergrond als gediplomeerd leerkracht in het onderwijs én bedrijfsleven, plus een post-hbo opleiding e-learning op zak, is eigenaar Frank de aangewezen persoon om jullie te helpen in deze lastige tijd. Daarbij is er de beschikking over een vast team die in de startblokken staat om jullie school te helpen met korte en krachtige video’s. Niet om het volledige onderwijs te vervangen, maar wel om jullie leerlingen een steuntje in de rug te geven van de (digitale) leerkracht op afstand.